You, the petitioner
Spelen

Laat kinderen in Oldenzaal overal spelen

365 signatures

Het "lawaai" van spelende kinderen, leidt tot ergernissen bij enkele bewoners in Oldenzaal. Ondanks dat het maar een paar mensen betreft, mogen kinderen niet meer overal spelen en worden op bepaalde plekken avondklokken ingeschakeld. Kinderen zouden overal moeten kunnen spelen, zeker nu!

Petition

We

Ouders, jongerenmedewerkers, bezorgde burgers en iedereen die zich betrokken voelt

 

observe

Doordat de Raad van State op 10 februari heeft besloten het speelplein van basisschool de Windroos na 19:00 uur te sluiten voor spelende kinderen, constateren we dat de Raad van State niet meegaand is met de kinderen en verwachten dat binnen de kortste keren elders de deur voor ze dicht gaat.

 

and request

Wij verzoeken de Raad van State om bij het oude plan van de gemeente Oldenzaal vast te houden en kinderen overal de ruimte te geven vrij te kunnen spelen op in ieder geval speeltuinen, speelpleinen en andere plekken die gebouwd zijn om te spelen van 7:00 uur tot 21:00 uur, inclusief weekenden en vakanties.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-05-10 
Lead petitioner:
Ken Beimer 
Website:

History

Signatures

Updates

TUBANTIA: Na 19.00 uur heerst straks rust op plein van De Windroos

10 februari 2016

OLDENZAAL - Het schoolplein van De Windroos aan de Lariksstraat is na 19.00 uur verboden terrein voor spelende kinderen. Niet alleen op schooldagen, maar ook in het weekend en in vakantieperiodes.

+Read more...

Om ervoor te zorgen dat kinderen en (hang)jongeren zich hier ook aan houden, overweegt de gemeente een mosquito te plaatsen.

Lees verder op: http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/oldenzaal/na-19-00-uur-heerst-straks-rust-op-plein-van-de-windroos-1.5715141

2016-02-12

De Tweede Kamer over de uitspraak van de Raad van State

Petities.nl: "Aangezien de Raad van State de hoogste rechter is in het land kunnen daar geen petities naar toe, is niet 'petitionabel'. Maar de wetgever van het land is nog hoger: het parlement kan wetten aanpassen.

+Read more...

Daarom is deze petitie nu gericht aan de Tweede Kamer die de minister moet vragen om de wet aan te passen waar de Raad van State zich op baseert."

2016-02-11

Raad van State

De petitie werd woensdagavond 10 februari rond 20:00 uur opgericht, maar stond gericht aan de gemeente Oldenzaal, terwijl de Raad van State de knoop heeft doorgehakt. Zo rond 20:30 uur is de inhoud van de tekst al gewijzigd, alleen staat de petitie nog gericht aan de gemeente Oldenzaal. Dit wordt hopelijk zo snel mogelijk aangepast.

Als u tekent, tekent u in feite voor een petitie gericht aan de Raad van State..

2016-02-10